Auton huolto itse

Miksi kannattaa opetella tekemään auton perushuoltoja itse?

Joskus korjaamoille on hankala saada aikaa silloin kuin tarve on suurin. Kaikille meille suomalaisillehan on tuttua joka syksyinen ja keväinen ruuhka kun renkaat pitäisi saada vaihdettua. Toisinaan myös perushuoltoon saa jonotella viikkojakin, jolloin on ikävää olla ilman autoa tai ajella rikkinäisellä menopelillä. Itse huoltamalla voi myös säästää isoja summia rahaa 8prtl3e.

Miten pääsee alkuun?

Netistä löytyy forumeita ja ohjeita auton huoltoon ja jokaiselle merkille ja mallille on omat harrastajansa, keskustelunsa ja vinkkinsä. Esimerkiksi tämä sivusto antaa vinkkejä BMW-merkkisten auton huoltoihin ja lisää vastaavia löytyy nettihakujen avulla.

Miksi ei kannattaisi tehdä auton perushuoltoja itse?

Jos auton huoltaminen ei kiinnosta, niin siihen ei kannata tuhlata aikaansa, vaan antaa ammattilaisten hoitaa hommat. Riski on myös isommissa ja hankalammissa remonteissa, joissa voi käydä jotain peruuttamatonta ja korjauslaskusta tuleekin lopulta iso. Tunne siis omat taitosi kun lähdet huoltamaan autoasi itse. Ainakin renkaiden ja pyyhkijänsulkien vaihto, sekä auton peseminen kannattaa opetella tekemään omin avuin.