Kolaroidun auton korjaaminen

Kaupunkioloissa ajetaan usein ahtaissa paikoissa eikä ole harvinaista, että auto saa osuman. Erityisesti huonoissa olosuhteissa paraskin kuljettaja voi joutua osalliseksi kolariin. Kortteliralli on pietarsaarelainen ilmiö, jossa nuoriso ajelee myöhään viikonloppuiltaisin edestakaisin katuja. Sama ilmiö toistuu myös muualla Suomessa. Vilkas liikenne kaupungin keskustassa, jota ei ole suunniteltu autoliikenteelle, ei tiedä hyvää liikenneturvallisuudelle.

Monenlaiset syyt voivat johtaa kolariin. Usein tekijöitä on useampi yhdessä, mikä voi olla erityisen stressaavaa, kun ajat kiireessä töihin tai töistä kotiin. Kolari johtaa useimmiten vakuutuskorvaushakemukseen. Kulut maksaa kolarin aiheuttanut osapuoli tai tämän vakuutusyhtiö. Koska vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusbonus laskee, moni saattaa miettiä, kannattaisiko vahingot maksaa itse, sotkematta vakuutusyhtiötä asiaan. Usein kulut kasvavat kuitenkin niin suuriksi, ettei se kannata.

Tee vahinkoilmoitus ja valitse automaalaamo

Jos vahinko sattuu, täytyy ensimmäiseksi täyttää vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle vahinkonumeron saamiseksi. Liikennevahinkoilmoitus on helppo tehdä internetissä, kunhan vain tiedät, mikä vakuutusyhtiö asian hoitaa. Sen jälkeen voit ottaa yhteyttä automaalaamoon  tai autokorjaamoon, joka suorittaa autollesi vahinkotarkastuksen ja tekee kustannusarvion korjauksesta.

Tässä vaiheessa voit itse valita tai ainakin esittää toiveita siitä, kuka auton korjaa. On tärkeää valita automaalaamo, jonka tiedät tekevän hyvää työtä, jotta autosi arvo ei laske korjauksen vuoksi.

Franks måleri Pietarsaaren lähellä on automaalaamo, joka on tunnettu korkeasta laadustaan. Yritys tekee myös vahinkotarkastuksia autoille. Lue lisää heidän palveluistaan täältä.